Terug naar overzicht

Hoe kies je de juiste bibshort.

Misschien wel het allerbelangrijkste aan je fietsoutfit is wel je fietsbroek of te wel je bibshort. En dan vooral de zeem die gebruikt wordt. Een goede bibshort voorkomt zadelpijn en ander ongemak tijdens het fietsen. Een goede bibshort is gemaakt met de juiste dikte van lycra en is zo voorgevormd dat er geen onnodige naden zijn die in de weg kunnen zitten.  Als je op zoek gaat naar een goede fietsbroek dan zijn er heel veel verschillende modellen beschikbaar. Zowel voor mannen en vrouwen, in alle prijsklassen. Je kunt bij de Decathlon al fietsbroeken kopen voor net geen 20 Euro en als je in hogere prijsklassen kijkt kun je bij bijvoorbeeld Assos broeken tot wel 290 euro kopen.

Prijsverschillen

Maar waar komen die enorme prijsverschillen nu vandaan? Dat heeft een aantal oorzaken:

  • Je betaalt voor het merk
  • De gebruikte stoffen.
  • Het soort zeem dat het merk gebruikt.
  • Het aantal bibshorts dat geproduceerd wordt.
  • Waar het geproduceerd wordt.

 

Maar welke zeem past het beste bij jou? Dat is een makkelijke vraag maar het antwoord is dat zeker niet. Een goede zeem is heel persoonlijk. Sommige mensen hebben genoeg aan een zeem in de bibshorts van de Decathlon. En voor andere mensen is juist een zeem van een veel duurder merk, zoals Assos, Castelli, X-Bionic en Pas Normal Studios het beste. Feit is dat de keuze voor de bibshorts heel erg afhankelijk is van de zeem die in de bibshorts wordt gebruikt. Er zijn een aantal grote merken die gebruikt worden, zoals Elastic Interface, Dolomiti Pads, Dr Pads en Greenlime.

Zeker voor mensen die lange tochten maken en graag comfortabel op de fiets zitten  is een goede zeem erg belangrijk. Daar kiezen wij dus bewust voor. In de Reessjurts bibshorts gebruiken we de zemen van Dolomiti pads en La fonte. Wij gebruiken daarbij alleen maar de topzemen zoals de Dolomiti Galio, de Dolomiti Badia en de La Fonte Ikon. 

Als je, ondanks een goede bibshorts, nog steeds last hebt van zadelpijn dan is een fietsmeting (bikefitting) een erg goede optie. Door het laten doen van zo een fitting wordt je rechter op de fiets gezet en dat kan net het verschil maken.

Voor veel bibshorts geldt dat je uitvoerig zelf moet testen alvorens een oordeel te vellen. Dat is bij ons mogelijk. Wij hebben meerdere testbroeken beschikbaar waardoor je een hele bewuste en juiste keuze kunt maken.

Kijk eens bij onze verschillende bibshorts in onze Le Pistier lijn welke mogelijkheden we jou kunnen bieden. In deze lijn hebben we trouwens ook shirts, longsleeves, windvesten en bibtights.

Daarnaast bieden wij ook instap bibshorts. Maar dan wel instap met een hele scherpe prijs kwaliteit verhouding. Wij durven die uitdaging echt wel met je aan!

Chamois creme

Voor het verhogen van uw rijcomfort, adviseren wij het gebruik van chamois Crème. De chamois Crème vermindert de wrijving en houdt uw huid koel. Het voorkomt ontstekingen en heeft antibacteriële eigenschappen. Breng het direct aan op de huid (vermijd intieme gebieden) voor elke rit. Bovendien, na elke wasbeurt, een dunne laag op de zeem aanbrengen. Dit om soepelheid, elasticiteit en antibacteriële eigenschappen te behouden.

Merken zoals Assos, Born en kwakzalver verkopen hele goede creme. Dit is onder andere te koop bij mantel. bol.com en futurumshop.

Wasvoorschiften wielerkleding

  • Was je wielerkleding altijd op maximaal 30 graden en ongeveer 800 tot 1000 toeren.
  • Gebruik van wasdroger is uit den boze

Voor de fietsbroek geldt ook nog:

  • Hang je fietsbroek binnenstebuiten aan een wasrek om te drogen.

Geef een reactie

Ook je eigen
sportkleding ontwerpen?

Wij staan voor een persoonlijke benadering. We maken alle ontwerpen in eigen beheer en komen graag bij je langs om samen tot de beste sportkleding te komen.