OVER REESSJURTS

Het ontstaan van Reessjurts

Reessjurts is ontstaan uit een passie voor de wielersport. We zaten en zitten zelf veel op de fiets en kwamen zo steeds meer in aanraking met kleding van verschillende leveranciers. Naarmate we naast de racefiets ook meer gingen mountainbiken en gravellen zagen we ook veel soorten tenues voorbij komen. Dat inspireerde ons om zelf ook eens een ontwerp te maken. Al snel hadden we de smaak te pakken en zijn we zelf op zoek gegaan naar mooie bedrijven waar wij onze kleding konden laten produceren.

In 2014 was Reessjurts, na de nodige voorbereidingen en tripjes naar Italië, een feit. Een merknaam met een knipoog. Want het is natuurlijk raceshirts, maar dan fonetisch geschreven. Een knipoog want zo zien wij ons merk ook. Wij doen er alles aan onze gebruikers te voorzien van de kleding die zij willen, hoe groot de uitdaging ook is! In die 10 jaar zijn we steeds verder aan het ontwikkelen. We hebben een hele eigen (duurzame) kledinglijn, eigen zeem en allerlei ateliers om ons heen verzameld waarmee we samen hele toffe producten maken.

Over ons - reessjurts - het ontstaan

Waar we begonnen

In het begin was het vooral onze bedoeling om opvallende wielershirts te creëren, geschikt als cadeaus. Denk aan grappige prints zoals het Tiroler ‘oktoberfest’-shirt, het ‘skeleton’ shirt, de ‘rainbow warrior’ en het ‘smoking’ shirt. Onze voornaamste intentie was om het peloton kleur en vreugde te brengen met deze ontwerpen. Dat is ons gelukt want er rijden al veel van deze ontwerpen rond!

Al snel kregen we echter de vraag of we ook op maat gemaakte, gepersonaliseerde wielerkleding konden leveren. We zagen deze uitdaging als een kans, hoewel we ons ook beseften dat het vinden van juiste bibshorts met het juiste zeem, geen eenvoudige taak zou zijn. Elke wielrenner heeft nu eenmaal zijn of haar unieke voorkeuren. Niettemin begonnen we onze zoektocht naar een atelier dat zou voldoen aan een reeks belangrijke criteria:

  • Flexibiliteit
  • Lage minimum aantallen
  • Doorontwikkelingsmogelijkheden
  • Duurzaamheid
  • Goede communicatie
  • Hoge kwaliteit (stoffen, afwerking en zeem)
  • Snelle levertijden
  • Uitmuntende service
  • Betrouwbaarheid in afspraken

En dat is gelukt! We ontdekten meerdere partners in Italië die aan deze eisen voldeden. Ondertussen werken we al een aantal jaar met deze verschillende partners samen. Waarom we met meerdere partners samenwerken? Zodat we op deze manier maximale flexibiliteit kunnen garanderen en iedere wielerliefhebber kunnen voorzien van datgene wat zij nodig hebben.

Momenteel bieden we een reeks gevarieerde kleding aan: maar liefst 12 soorten shirts en 3 soorten broeken met 6 verschillende soorten zeem. Zomer, winter, mannen, vrouwen, jong, oud, groot en klein. Bij ons is er veel mogelijk, zonder de prijs en duurzaamheid uit het oog te verliezen.

Over ons - Reessjurts - samenwerkingen

Samenwerkingen

Inmiddels hebben we samenwerkingen met diverse fietsenzaken en ambassadeurs die vol enthousiasme over onze kleding kunnen vertellen. We voorzien verenigingen, bedrijven, vrienden -en vriendinnenteams en individuele fietsers van hoogwaardige, op maat gemaakte wielerkleding. Bovendien hebben we ons assortiment uitgebreid met andere sportkleding, zoals: mountainbike en gravelkleding, triathlonkleding, hardloopkleding en schaatspakken, om zo een breder publiek van dienst te kunnen zijn. En dit alles kan al vanaf één stuk!

Een deel van onze sporters

ALLE PORTFOLIO ITEMS

Ook je eigen
sportkleding ontwerpen?

Wij staan voor een persoonlijke benadering. We maken alle ontwerpen in eigen beheer en komen graag bij je langs om samen tot de beste sportkleding te komen.