Terug naar overzicht

Zelf wielerkleding ontwerpen

Wat is er nu mooier dan je eigen wielerkleding ontwerpen. Unieke kleding speciaal en alleen voor jou, je vrienden en vriendinnen. Met behulp van beschikbare templates kun je helemaal los gaan met jouw ideëen. Heb je daar veel kennis voor nodig.. Nee. Er zijn verschillende bedrijven die op hun website een configurator aanbieden waar je jouw wielerkleding kunt ontwerpen. Bedrijven als Bioracer en Owayo hebben op hun site een 3d-configurator staan.

Het voordeel van het werken met de 3d-configurators is dat deze vaak gratis zijn. Hierdoor kun je besparen op de ontwerpkosten. Het nadeel van het werken met een 3d-configurator is dat je maar beperkte mogelijkheden hebt in je ontwerpmogelijkheden. Wil je bij deze bedrijven toch je ontwerpen verder personaliseren en optimaliseren dan zijn er vaak wel kosten aan verbonden. Helaas wordt dat dan pas achteraf bekend en valt het project toch duurder uit dan van te voren bedacht.

Afhankelijk van het ontwerp en de aantallen rekenen we bij Reessjurts ook ontwerpkosten. Deze zijn altijd aan een max gebonden en worden in overleg vastgesteld. Grote verschil is wel dat wij pas stoppen als jouw ontwerp naar 100% tevredenheid is. Daarom kunnen wij bijvoorbeeld van de ontwerpen een sample laten maken om zo zeker te zijn van het ontwerp. Kosteloos.

Zoals gezegd, zelf ontwerpen is erg leuk en maakt jouw ontwerp uniek. Wat heb je hier, als je geen gebruik maakt van de 3d configurator, nu voor nodig?

  • Een idee, vaak gebruiken mensen hiervoor voorbeelden van internet.
  • Een template, dit is een soort kleurplaat.
  • Een printer en kleurpotloden.

Als je het template geprint hebt kun je het gebruiken om je eerste schets op papier te zetten, gewoon met potlood. Leef je uit, vol gas!

Heb je een template nodig? Neem daarvoor contact op met ons via ons contactformulier.

Nadat je een eerste schets gemaakt hebt kun je het ontwerp in gaan tekenen door gebruik te maken van Adobe illustrator. Zelf het programma gebruiken vergt wel aardig wat kennis. Maar als jij eenmaal jouw schets af hebt dan kunnen wij dat omzetten naar een digitaal ontwerp. Wij maken daarbij gebruik van de Pantone C coated en Pantone Q kleurenwaaier zodat we zeker weten dat we de juiste kleurcodes gebruiken.

Naast het maken van een ontwerp voor jouw team kunnen wij ook aan jouw bedrijf of wielerzaak kleding leveren onder private label. Of te wel we leveren wielerkleding zonder ons label erop.

Daarmee kun je jouw bedrijf net even het laatste puntje op de i laten zetten!

Geef een reactie

Ook je eigen
sportkleding ontwerpen?

Wij staan voor een persoonlijke benadering. We maken alle ontwerpen in eigen beheer en komen graag bij je langs om samen tot de beste sportkleding te komen.