Terug naar overzicht

Wielerkleding van gerecycled materiaal

Fietsen is hot. En niet alleen racefietsen maar ook gravellen en mountainbiken. Mannen, vrouwen en kinderen. Sinds de start van de Coronapandemie maken we meer en meer gebruik van de fiets om in beweging te blijven. Dat vinden wij natuurlijk super gaaf om te zien, want vandaaruit is onze passie ook ontstaan. Maar naast het fietsen zien we gelukkig ook een andere trend. Wielerkleding van gerecyclede stoffen. En die stoffen kunnen van allerlei producten gemaakt worden. Petflessen, garen en visdraad zijn de meest voorkomende producten die gebruikt worden. Ook wij hebben wielerkleding gemaakt van gerecyclede materialen in onze collectie opgenomen en dat gaan we steeds verder uitbouwen.

Fabrics van gerecycled garen

Er zijn al best veel wielerkledingmerken die wielerkleding maken van gerecyclede materialen en voor ons was dit ook al een lang gekoesterde droom. Maar hoe kom je aan deze stoffen en hoe weet je zeker dat deze ook gebruikt worden in de wielerkleding. Wij gebruiken de stoffen van Borgini en MITI. Deze bedrijven worden gecontroleerd door de Italiaanse overheid om zo te zien of zij voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die komen kijken bij duurzame geproduceerde stoffen gemaakt van gerecyclede materialen.

Stoffen van MITI

De duurzame gerecyclede vezels die M.I.T.I. voor de Green Soul Technology omvatten drie verschillende opties:

  • 100% gerecyclede polyester garen
  • 100% pre-consumenten duurzaam nylon gerecycled uit industrieel afval
  • 65% pre-consumenten duurzaam premium elastaan ​​gerecycled uit industrieel afval.

Wij hebben er voor gekozen om gebruik te maken van de 100% gerecyclede polyestergaren. Voor deze stof wordt namelijk een officieel certificaat door de Italiaanse overheid afgegeven. Deze stoffen gebruiken we zo snel mogelijk in onze nieuw bibshort lijn. In eerste instantie alleen in het zwart. Uiteindelijk willen we al onze bibshorts maken van dit product om zo onze footprint drastisch te verminderen. Naast het feit dat de stoffen zijn gemaakt van gerecycled garen is ook de gebruikte inkt gemaakt van duurzame materialen.

La fonte Zenith Eco

De Zenith 3x Eco SAT voor mannen wordt gemaakt van gerecycleerde grondstoffen. Dit zorgt voor vermindering van afval en vervuiling aan de bron.
Het model is afkomstig van de Eco Soft-Tech Bamboo-stof, een systeem van gerecyclede polyesterfilamentgarens. Die 100% afkomstig zijn van postconsumer-flessen die zijn verwerkt via een mechanisch, niet chemisch proces en tot garen gesponnen. De toevoeging van bamboegarens, hernieuwbare grondstof, zorgt antibacteriële eigenschappen.

Schuim met hoge dichtheid, gevormd door 3X-technologie en SAT-inzetstukken. De exclusieve schokabsorptietechnologie van La Fonte, zorgen voor maximale bescherming.

Wat kenmerken van deze zeem:

  • densiteit: 140kg/m3
  • ridingtime: 8+ uur
  • lagen: 4
  • dikte: 14mm

Borgini jersey S.R.L.

Voor de shirts gebruiken we stoffen van Borgini. Borgini Jersey is nog steeds een echt familiebedrijf en is als zodanig  geïnteresseerd in de komende generaties. Vanuit deze wens is het project “Save the world” geboren. Het bedrijf heeft daarom zelf als eerste geïnvesteerd in het heden om in een betere toekomst te leven, een eco-duurzame supply chain op te zetten en groen beleid te activeren .

De zorg en bescherming van het ecosysteem zijn afhankelijk van de mens. Borgini Jersey heeft daarom besloten om partners en leveranciers te zoeken die zich aan dezelfde principes houden om vervuiling te verminderen en productieafval te elimineren.

 

Wist je dat….

Wij deze kleding ook custom made kunnen leveren voor jouw team? Dat kan dus zowel de broek als het shirt. We kunnen dit shirt met verborgen en zichtbare rits leveren en eventueel met een verborgen rits.

Neem voor de mogelijkheden eens contact op

Geef een reactie

Ook je eigen
sportkleding ontwerpen?

Wij staan voor een persoonlijke benadering. We maken alle ontwerpen in eigen beheer en komen graag bij je langs om samen tot de beste sportkleding te komen.