Terug naar overzicht

Hoe zijn wij Reessjurts gestart?

Reessjurts bestaat al sinds januari 2014. In al die jaren hebben we veel arbeid gelegd in het vinden van de juiste leveranciers die aan onze eisen kunnen voldoen. Om deze leveranciers te kunnen selecteren hebben we een aantal criteria opgesteld die voor ons erg zwaar wegen. Denk hierbij aan zaken zoals kwaliteit, duurzaamheid, communicatie, levertijden, transparantie en arbeidsomstandigheden van de werknemers. Uiteraard is een aantrekkelijke prijs daarbij ook belangrijk maar dat is in eerste instantie van ondergeschikt belang.

Kwaliteit

Omdat we altijd op zoek zijn naar de beste kwaliteit hebben we dat als een van onze prioriteiten gemaakt. Bij kwaliteit denken wij aan door ontwikkeling voor de beste pasvorm, gebruik van (ecologische) stoffen, de beste ritsen (van YKK) zemen en garen.

De stoffen die wij gebruiken zijn onder andere van Miti en Carvico. Daarnaast gebruiken we de zemen van Dolomiti en La Fonte. Lees hier meer over in ons blog over zemen. Ook het gebruik van de juiste rits kan net het verschil maken. Wij kiezen liever voor een iets duurdere rits (YKK) zodat deze langer meegaat en ook duurzamer is geproduceerd.


 

Duurzaamheid

Voor ons is duurzaamheid erg belangrijk. Denk hierbij aan milieu aspecten en arbeidsomstandigheden. Wij zorgen ervoor dat het productieproces zo klimaatvriendelijk mogelijk plaatsvind door het gebruik van biologische inkten, fabrics gemaakt van gerecycelde materialen en de zakjes waarin onze kleding zit zijn ook van gerecycld materiaal. In de praktijk betekent dit dat de productie van de wielerkleding plaats vindt met gecertificeerde materialen. (Oeko-Tex® en Blue Sign) Wij willen er daarnaast voor zorgen dat we zoveel mogelijk orders combineren om zo het aantal transportmomenten te verminderen en vindt onze productie zo dicht mogelijk bij ons bedrijf  plaats. (Spanje en Italië)

Onder duurzaamheid valt voor ons ook de arbeidsomstandigheden. Wij werken alleen met ateliers samen waar de arbeidsomstandigheden op een hoog niveau zijn en waar eerlijke lonen betaald worden.

Transparantie en communicatie

Ook transparantie en communiatie is voor ons erg belangrijk. Niet alleen vanuit ons naar onze klanten. Maar ook vanuit onze ateliers naar ons. Hierdoor kunnen wij, indien nodig, bij sturen in het proces van jouw custom made wielerkleding. Soms is dit nodig als er bijvoorbeeld bij de kwaliteitscontrole toch nog iets (wat gelukkig zelden voorkomt) mis is gegaan.

In een volgende blog gaan we het hebben over white en private label. Want wij merken dat steeds meer wielerzaken en klanten een eigen label op willen zetten. (en we kunnen al verklappen dat dat bij Reessjurts ook mogelijk is)

Geef een reactie

Ook je eigen
sportkleding ontwerpen?

Wij staan voor een persoonlijke benadering. We maken alle ontwerpen in eigen beheer en komen graag bij je langs om samen tot de beste sportkleding te komen.