Terug naar overzicht

Hoe belangrijk is een goede zeem?

Fietsen met een racezadel is voor velen al een hele uitdaging. Zeker als het om langere tochten gaat. Om deze tochten alles uit jezelf te halen is het van groot belang dat je de juiste kleding hebt. En een van de balngrijkste dingen daarbij is de zeem. Want niets is vervelender dan zadelpijn. Daarom leggen we in dit blog uit:

  • Welke technieken er achter de zeem schuil gaat.
  • Waarom er verschillen zijn tussen dames en heren zemen.
  • Wat volgens ons de kenmerken van goede zemen zijn. (na heel veel kilometers op verschillende soorten fietsen)
  • En geven we tips & tricks om goed op je zadel te kunnen zitten zonder pijn.

Verschil mannen en vrouwen zemen

We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat het lichaam van een man anders gebouwd is dan dat van een vrouw. Voor beiden zijn er daarom specifieke zemen. Bij vrouwen is bijvoorbeeld het zeem smaller en korter. Ook is de voorzijde anders opgebouwd. Bij de dames zitten de druk absorberende punten op andere plekken dan bij de mannen. Daarom is het aan te raden om echt met een dames zeem te rijden als je de mogelijkheid hebt. In het assortiment van Reessjurts is daar bewust voor gekozen.

Ikon en Liberty van La fonte

Wij hebben al veel zemen gestest en hebben in ons custom programma gekozen voor de Ikon (heren) en de Liberty(dames) van La Fonte. Beide zemen hebben al veel doorontwikkelingen meegemaakt en worden zowel in de ProTour bij de mannen als bij de dames gebruikt. De zeem heeft een densiteit van 140gram. Dat betekent dat de zeem heel erg schok absorberend is, zowel op korte ritten als lange ritten. En dat bij allerlei disciplines. Echt een allemans vriend(in) dus. Naast het patenteerde SAT (Schokabsorptie technologie) heeft deze zeem een hoog ademend vermogen. Dit komt doordat de zeem geperforeerd is.


 

Dolomiti Galio mannen en vrouwen

Deze serie zit in onze Le Pistier modellen en is ontwikkeld met een opencellig schuim met een meerlaagse dichtheid van 65 (kg / m3) en 120 dichtheid (kg / m3) en een totale dikte van 16 mm die een uitstekende bescherming tijdens het fietsen garanderen. De eerste laag van 65 dichtheid en 4 mm dikte garandeert een hoge elasticiteit van het product en een aangenaam gevoel van zachtheid in contact met het lichaam. De tweede laag van 120 dichtheid en 12 mm dikte ondersteunt de fietser op de extreme afstanden en zorgt voor uitstekende bescherming en comfort. De perforatie van het schuim met gaatjes van 3 mm, verhoogt de transpiratie en doorgang van lucht in de pad aanzienlijk, waardoor een aangenaam gevoel van frisheid ontstaat en de zeem in minder tijd droogt dan bij andere traditionele producten.

Dolomiti Alta Badia mannen en vrouwen

Deze zemen gebruiken we in onze instapbroeken. Maar dat doet de zeem eigenlijk geen recht. Want deze zeem is al een topzeem. (Het doet eigenlijk gewoon niet onder voor een assos zeem) Deze serie is ontwikkeld met opencellig schuim van 120 densiteit (kg / m3) en een dikte van 12 mm wat een uitstekende bescherming tijdens het fietsen garandeert. De perforatie van het schuim met gaten van 3 mm / 8 mm verhoogt de transpiratie en de doorgang van lucht in de pad aanzienlijk, waardoor een aangenaam gevoel van frisheid ontstaat en de zeem in minder tijd droogt dan bij andere traditionele producten.

Wasvoorschiften wielerkleding

  • Was je wielerkleding altijd op maximaal 30 graden en ongeveer 800 graden
  • Gebruik van wasdroger is uit den boze

Voor de fietsbroek geldt ook nog:

  • Hang je fietsbroek binnenstebuiten aan een wasrek om te drogen.

Geef een reactie

Ook je eigen
sportkleding ontwerpen?

Wij staan voor een persoonlijke benadering. We maken alle ontwerpen in eigen beheer en komen graag bij je langs om samen tot de beste sportkleding te komen.