EIGEN SPORTKLEDING ONTWERPEN?

Het kan bij Reessjurts!

Reessjurts is ontstaan uit onze passie voor wielersport, mooie kleding en een flinke dosis creativiteit. We maken wielerkleding, gravel kleding, triathlon kleding en hardloopkleding. Die zien er niet alleen tof uit, maar zijn ook comfortabel en hoogwaardig afgewerkt waardoor je trots en met een glimlach je sport kunt beoefenen. Of je nu een individuele sporter of sportvereniging bent, Reessjurts staat voor je klaar, zelf al vanaf één stuk.

Bij ons zit ‘out of the box’ denken in ons DNA; we houden van uitdagingen, denken in oplossingen en deinzen nergens voor terug. Of het nu gaat om het verlengen van de pijpen van je bibshorts of het ontwerpen van je eigen sportkleding dat jou uniek maakt, we doen er alles aan om iedere sporter blij te maken.

Materiaal en duurzaamheid

Onze kleding wordt met trots gemaakt in Italië, met behulp van de beste Italiaanse stoffen en materialen. Bij Reessjurts zetten we ons in voor duurzaamheid in elk aspect van ons productieproces. We doen dit door zorgvuldig te selecteren welke stoffen en materialen we gebruiken, met een focus op lokaal geproduceerde opties. Dit zorgt niet alleen voor minder transport, maar ondersteunt ook lokale gemeenschappen.

Daarnaast maken we gebruik van stoffen die zijn gemaakt van gerecycled garen en gerecycled polyester. Bij Reessjurts denken we dus zowel aan de kwaliteit als het milieu, zodat jij met een gerust hart kunt sporten (in stijl).

Onze werkwijze

Klaar voor Reessjurts?

Reessjurts draait om persoonlijk contact en korte lijnen. Dit zie je ook terug in onze speciale webshop voor jouw team, bedrijf of vereniging, snelle leveringen en een goede balans tussen creativiteit en nauwkeurigheid. We hechten dan ook enorm waarde aan het nakomen van afspraken.

Onze kleding wordt met de grootste zorg gemaakt in Veneto, Italië, het mekka van de wielersport, met oog voor topkwaliteit, vakmanschap en duurzaamheid. Het resultaat? Sportkleding die vriendelijk is voor je portemonnee, geproduceerd is met aandacht voor het milieu en ook nog eens comfortabel zit. Wij zijn ervan overtuigd dat deze manier van werken en denken de perfecte combinatie vormt om iedere sporter blij te maken. Klaar voor je eigen Reessjurts?

Liever snel sportkleding kopen?

Natuurlijk hebben we ook voor de individuele sporter(s) die liever geen sportkleding ontwerpen, een zorgvuldig samengestelde collectie van zowel Reessjurts – Le Pistier als Xtech beschikbaar in onze webshop.

Een deel van onze sporters

ALLE PORTFOLIO ITEMS

Onze werkwijze

01. KENNISMAKING

Wij houden van persoonlijk contact. Tijdens ons eerste gesprek willen we graag meer weten jullie, waarvoor je kleding nodig hebt, achtergrond van het bedrijf, de vereniging of de fietsgroep om zo een goed beeld te krijgen wat we het beste kunnen aanbieden. Na ons gesprek sturen wij een testset en een passende offerte zodat er uitvoerig en goed getest kan worden , met natuurlijk als doel de juiste keuze te maken.

02. UNIEKE SPORTKLEDING ONTWERPEN

Zodra de kleding is uitgekozen maken wij een uniek en custom made ontwerpvoorstel aan de hand van de gesprekken die we gevoerd hebben en de voorbeelden die door jullie zijn aangedragen.

Na de eerste ontwerpvoorstellen kunnen we altijd finetunen om zo helemaal een ontwerp te hebben dat naar volle tevredenheid is gemaakt. Alles helemaal goed? Dan gaan we over tot het daadwerkelijke bestellen. Indien gewenst kan van het ontwerp eerst een sample gemaakt worden.

03. MATEN BEPALEN

Nu het ontwerp af is gaan we passen! Dat is erg belangrijk want we willen iedereen de juiste keuze laten maken, want daarin zijn altijd nog een paar individuele mogelijkheden.

Om iedereen te kunnen laten passen hebben we verschillende manieren om dit te organiseren:

 1. We sturen een pas tas
 2. We organiseren een pas avond
 3. Bestellen via de maattabel.

04. ORDERFORMULIER

Het ontwerp is af en de maten zijn bekend. We nemen nog één keer het reeds door ons ingevulde orderformulier door. Er zijn namelijk nog een aantal opties mogelijk.

 1. Een extra verborgen zakje achterop het shirt
 2. Kleur van de rits
 3. Lengte van de gripper van de bibshorts
 4. Het soort zeem
 5. Flatlocksticksels.

05. ATELIER

Alles is bekend, we gaan nu in ons Italiaans atelier aan de slag met het maken van jouw unieke wielerkleding. De kleding wordt gemaakt van de beste Italiaanse materialen zoals zemen, garen, inkt en stoffen. Dat is nog best een ingewikkeld proces:

 1. Eerst zullen onze ontwerpen ingeladen worden in de systemen van het atelier
 2. Dan worden deze geprint op vellen
 3. Nu worden de verschillende onderdelen van het kledingstuk op de geprinte vellen gelegd
 4. Hierna wordt het ontwerp in de verschillende onderdelen geperst.
 5. Nu gaan de kledingdelen naar het naai atelier en worden de shirts en bibshorts en alle andere kleding in elkaar gezet.
 6. Eventueel worden er nog flatlockstiksels toegevoegd

06. SPORTKLEDING ONTWERPEN LEVERING

Als we alle kleding af hebben wordt er in Italië nog een laatste kwaliteitscheck gedaan. Is dat eenmaal gedaan dan komt de kleding naar Reessjurts opgestuurd. Als de wielerkleding bij ons binnen is dan doen we een nog een laatste finale check of de kleding volgens onze maatstaven is en zorgen wij ervoor dat de kelding persoonlijk (het liefst door onszelf geleverd) bij jullie wordt geleverd. Het hele proces, vanaf goedkeuren van het orderformulier en de ontwerpen aangeleverd door onze Italiaanse ateliers, neemt ongeveer 8 weken in beslag.

Ook je eigen
sportkleding ontwerpen?

Wij staan voor een persoonlijke benadering. We maken alle ontwerpen in eigen beheer en komen graag bij je langs om samen tot de beste sportkleding te komen.